miercuri, 24 februarie 2010

Provita

                                                                   
Principala preocupare a Asociatiei Provita este lupta impotriva avortului, in numele unui dumnezeu a carui existenta nu a demonstrat-o si in numele ideii de « suflet », whatever this means.
Insa intre declaratia de intentie a asociatiei Provita si ceea ce vrea ea in realitate exista o mica diferenta de nuanta, sesizabila totusi la o privire mai atenta. Asociatia nu vrea mai putine avorturi ci mai multe nasteri. Si nu, cele doua chestiuni nu inseamna acelasi lucru.
Daca ai o problema, cea mai usoara cale de a scapa de ea este sa-i elimini cauza (sau cauzele, daca sunt mai multe) conform principiului ca e mai simplu sa previi decat sa tratezi. Or cauza principala a avortului este aparitia unei sarcini nedorite de catre o femeie la un moment dat (din motive economice, sociale, psihologice etc). Si cum este destul de dificil sa faci ca lumea in care traim sa fie exact pe gustul oricarei potentiale mame pentru ca fiecare sa-si doreasca si sa-si permita sa aiba un copil (mai ales avand in vedere ca dumnezeu a rezervat un asemenea grad de perfectiune doar pentru « lumea cealalta »), nu-ti ramane decat cealalta varianta, si anume sa te asiguri ca orice femeie care nu doreste sa ramana insarcinata are acces la informatiile si la produsele care o ajuta sa-si atinga scopul. Prin urmare, prin cresterea calitatii educatiei sexuale si prin facilitarea accesului la anticonceptionale numarul de avorturi poate scadea drastic (nu spun ca nu ar mai exista avorturi deoarece problema este mult mai complicata).
Or, ce face Asociatia Provita ? In primul rand asteapta cuminte ca lumea sa faca sex si ca femeile sa ramana insarcinate. Dupa care hop si ea, ca musca-n lapte, cu pliante, brosurele, conferinte si proteste, incercand sa le convinga pe femei sa nu intrerupa sarcina si astfel sa ajute biserica sa profite de pe urma faptului ca nici un crestin nu face sex doar in cele 3 zile din an cand nu sunt posturi, praznice sau sarbatori.
Biserica intr-adevar are numai de profitat de pe urma pastrarii sarcinilor. Astfel, ii creste numarul de membri, ceea ce se traduce prin :
- mai multe danii in cutia milei, mai multe lumanari si calendare cumparate, mai multe taxe (nedeclarate la stat si deci neimpozate) pe nunti, botezuri si inmormantari ;
- posibilitatea de a avea oricand la dispozitie o masa de manevra, cu ajutorul careia sa faci presiuni pentru adoptarea anumitor legi sau obtinerea de privilegii ;
- cresterea numarului de lipitori, pardon, preoti, care traiesc ca trantorii (vorba lui taica-miu, un popa lucraza doar o zi pe saptamana si chiar si-atunci –canta) pe seama prostiei oamenilor de rand ;
-mentinerea femeilor intr-o stare de inferioritate sociala si intelectuala (cand ai 7 copii nu ai nici timp si nici chef sa-l citesti pe Shakespeare si nici nu te preocupa cariera sau alte chesti asemanatoare), ceea ce le face mai usor de manipulat.
Si ar mai fi multe, multe altele, dar cred ca e destul de limpede ceea ce incerc sa spun.
In concluzie, dupa parerea mea Provita – acest brat al caracatitei numita Biserica- ar face mai bine sa se asigure ca exista concordanta intre principiile declarate si actiuni sau, daca nu vrea sau nu poate, macar sa lase putin ipocrizia la o parte.

P. S. Curiosii care vor sa afle cat de idioate sunt metodele prin care Provita incearca sa le convinga pe femei sa nu faca avort pot intra aici : http://www.provita.ro/avortul/18-inainte-de-a-te-hotri-s-faci-un-avort

6 comentarii:

  1. Bun articol.Asa e,BOR vrea sa fim cat mai multi,pt. ca.logic,le cresc profiturile(mai multe nasteri=mai multe botezuri,mai multe nunti ,mai multe inmormantari,mai multe spovedanii,mai multe impartasanii,mai multe slujbe,mai multe produse bisericesti vandute-lumanari icoane,etc,mai multi indobitociti cu prilejul pelerinajului la diverse moaste si al diferitelor ocazii religioase,samd samd)
    Sunt absolut PRO avort si PRO contraceptie.In mod normal,asa cum spuneai,avortul ar trebui sa fie ultima solutie,inaintea lui ar trebui sa fie contraceptia si planningul familial,dar nici pe astea nu le accepta BOR,decat metoda naturala(abstinenta,sau sexul in perioadele in care femeia e infertila,daca nu cumva e perioada de post),restul sunt pacate,ca Dumnezeu a lasat sa ne inmultim,si cum sa ne punem noi impotriva?
    Daca vrei sa-ti faci nervi,ia si ceteste linkul de mai jos,unde vei gasi multe perle de intelepciune ortodoxa referitor la planning,contraceptie,avort,si altele asemenea...Iata un citat in prealabil:
    "Primul lucru cu care trebuie să cădem deacord cu toţii este că un copil nu apare din puterea şi voinţa soţilor ci doar când vrea Dumnezeu şi când îşi trimite EL harul Lui, şi dă viaţă unirii sămânţei bărbatului cu ovulul femeii. Mii şi milioane de familii pot da mărturie că în viaţa lor copiii au apărut neaşteptat şi necalculat, nu atunci când au vrut ei."
    http://www.ortodoxiatinerilor.ro/2009/01/planningul-familial-denaturare-si-distrugere-a-familiei/
    Cauta in dreapta paginii,la "categorii"
    PS:cred ca intelegi de ce comentez sub acest pseudonim.Intr-o tara cu asemenea religie...
    Nu e de mirare ca traim cum traim.Dupa ce ca nivelul de trai e asa cum il vedem,ar mai trebui sa facem si copii pe banda rulanta,ca ni-i creste patriarhul Daniel si cu a lui biserica,in catedrala BANTUIRII neamului!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foate ontopic:

    http://www.tlp.ro/2008/07/fapte-despre-avort.html

    Despre mişcarea anti-avort:
    - Ei NU sunt pro viaţă. Dacă ar fi pro viaţă le-ar păsa de viaţa mamelor şi de calitatea vieţii oamenilor adulţi.
    - Motivul pentru care promovează această mişcare cu o mare încărcătură emoţională e ca să îşi adune adepţi în cultul lor fundamentalist. Majoritatea organizaţiilor anti-avort colaborează cu organizaţii neo-legionare, naţionaliste, anti-raţionaliste, anti-seculare.
    - În acelaşi mod în care marijuana e considerat un "gateway drug" (drog intermediar) spre droguri mai dure (heroină, cocaină, etc), intrarea în comunitatea anti-avort e deseori primul pas spre inocularea cu idei fundamentaliste religioase. Azi crezi că aperi drepturile copiilor nenăscuţi, iar mâine eşti carne de tun în mâinile unor indivizi cu scopuri dubioase.

    - Speriaţi de scăderea interesului credincioşilor existenţi în iniţiativele lor, doresc să îşi cultive o nouă generaţie de drone. Asta e evident din faptul că organizaţiile anti-avort sunt întotdeauna şi anti-contracepţie. Asta ar putea părea contradictoriu (ce altă metodă mai bună de a preveni nevoia avorturilor decât contracepţia?) până realizezi care este scopul lor final. Pentru ei femeile sunt simple incubatoare ale generaţiei de mâine, pe care vor avea grijă să îi educe pentru a le deservi scopurile.

    http://www.tlp.ro/2008/07/in-numele-familiei.html

    Voi argumenta că Alianţa Familiilor este, paradoxal, şi împotriva familiei. Aţi citit bine, cei care promovează "valorile familiale" de fapt luptă împotriva interesului majorităţilor familiilor, iar singurul lucru pe care îl urmăresc cu adevărat este interesul propriu, politic.
    - Ei nu susţin decât un singur tip de familie: patriarhatul ortodox în care tatăl e "bun credincios", nevasta e "bună casnică" şi toţi copiii sunt duşi la biserică de mici să fie spălaţi pe creier din timp
    - Doar aceste familii sunt tratate ca familii. Cei care se opun principiilor fundamentaliste sunt trataţi ca indivizi, nu ca membri ai unor familii fericite care prosperă mult mai bine în lipsa principiilor medievale.

    De ce?
    Familia aceasta e idealul existenţial comandat de către statele totalitariste pentru asigurarea obedienţei sclavilor.
    - Astfel, indivizii sunt legaţi de glie: sunt mereu înconjuraţi de oameni cu idei similare ca nu cumva să le vină idei de răzmeriţă. Observaţi că atunci când se căsătoreşte un fundamentalist cu un moderat, de regulă moderatul devine la rândul său fundamentalist, nu invers.
    - Indivizii sunt prea ocupaţi ca să îşi urmeze propriile idealuri intelectuale şi politice.
    - În caz că totuşi reuşesc să se elibereze mental, au prea multe de pierdut ca să rişte să se opună sistemului (copii, soţ/soţie, casă, prieteni, etc.).

    RăspundețiȘtergere
  3. Fully agree. Ce sa mai zici de sonatul ala de parinte Tanase (Vales Plopului, bla, bla, bla) care bate clinicile de profil sa le convinga pe femei sa nu avorteze? Ala trebe' impuscat, futu-l in gura si pe el si pe toti spalatii pe creier!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. @mon pays de kko

    Site-ul acela, Ortodoxia tinerilor, e unul dintre cele mai tâmpite care există pe net. Sigur, mai sunt probabil altele mai rele, dar ăsta sigur se află în top 10 sau chiar top 5. Dacă aveți chef să vă enervați vă sugerez să citiți comentariile de la articole (mai ales cele legate de sexualitate, căsătorie, contracepție etc).

    Legat de avort, nici eu nu îmi doresc să fac niciodată, dar tocmai din cauza asta mă protejez în modul cel mai serios cu putință și sunt responsabilă. Ăștia sunt și ÎMPOTRIVA CONTRACEPȚIEI. Dacă ar fi numai împotriva avortului, ar fi cât de cât de înțeles, mi s-ar părea o atitudine mai echilibrată. Dar să interzici contracepția...e CRIMĂ. Oamenii ăștia sunt criminali!!!
    Din păcate și metoda calendarului este adesea blamată și este considerată o modalitate de a-l păcăli pe „Domnul” - chipurile pentru că faci sex gândindu-te că poate totuși nu rămâi gravidă, deci numai pentru plăcere. Iar după cum se știe, cei care au parte de plăceri și se bucură în această viață will burn în hell...

    @TLP

    Foarte bine argumentat! Ar trebui ca astfel de informații să fie cunoscute pe scară largă.
    Misoginismul creștin este binecunoscut și a fost dintotdeauna riguros aplicat. Pentru ei femeia nu are valoare în sine, ci doar dacă are uter și dacă îl folosește (preferabil anual, că doar numai de la 10 copii în sus ești mamă martiră, așa cum vrea dumnezeu cel mult „milostiv”)

    @Anonim
    Acest „distins” părinte a afirmat că dacă cei doi SOȚI (deci atenție, cei doi soți CUNUNAȚI) folosesc vreo formă de contracepție relația lor devine cea dintre o prostituată și clientul său.
    Omul ăsta e atât de imbecil încât îți vine să-l arunci în junglă ca să fie hrană leilor. Și partea proastă este că sunt FOARTE MULȚI astfel de preoți care tâmpesc populația.

    RăspundețiȘtergere
  6. Erată:
    Nici eu nu îmi doresc să fac vreodată.

    RăspundețiȘtergere