marți, 2 februarie 2010

A fi sau a nu fi…sfant

Am dat aseara peste o stire extraordinara : Mihai Eminescu ar putea fi canonizat ca sfânt, la cererea Ligii Scriitorilor din România (http://antena3.ro/stiri/bizar/mihai-eminescu-ar-putea-fi-canonizat-ca-sfant-la-cererea-ligii-scriitorilor-din-romania_91104.html).

Motivele sunt prea bizare chiar si pentru gandirea intortocheata a crestinilor: Eminescu merita sa fie sfant pentru ca parintii sai erau crestini si pentru ca a scris poezii cu tema religioasa. Bineinteles ca a scris, si chiar si o atee ca mine le apreciaza. Si imi place mai ales « Imparat si proletar » care cuprinde cinci versuri ce surprind chintesenta religiei (prietenii stiu care).

Asadar, afland vestea aceasta buna, am avut o revelatie . Mi-am dat seama ca sunt cu un pas mai aproape de sfintenie decat as fi crezut deoarece si eu sunt rezultatul reproducerii a doi crestini.

Nu mai trebuie decat sa scriu niste poezii pe teme religioase (ca blog pe teme religioase am deja), in care sa-l laud pe patriarhul Romaniei, pe mitropoliti si episcopi, sa scriu despre Biserica Ortodoxa Romana, religia ortodoxa, botez, inviere, popi, viata de apoi etc etc etc si aaa, si despre tipul ala- cum ii zice ?-aa, dumnezeu. In ordinea asta, deoarece vreau sa ajung sfanta mai repede decat Eminescu si, daca se poate, si inaintea lui Gigi Becali.

Si atunci o sa ma fac sfanta si o sa aterizez direct in rai, unde o sa cant la harpa intru slava domnului impreuna cu Eminescu si cu celalalt roman plin de har divin, Stefan cel Mare.

4 comentarii:

  1. daca Eminescu devine sfant este transferat din iad (ca e ateu) in rai? cred ca ar fi singurul din tot iadul. :)) GOD-NEWS: "primul om transferat in rai este un roman"

    RăspundețiȘtergere
  2. pai inseamna ca eu ar fi trebuit sa fiu sfanta de mult... am fost martira! Era sa mor pentru religia pe care mi-au ales-o parintii: popa era cat pe-aci sa ma inece la botez. Beat. :))))

    Si avand in vedere ca Eminescu si-a bagat nasul prin mai multe religii (inclusiv cele indiene), iti dai seama ca omul asta ar putea fi MULTI-SFANT?!?! A scris despre mai multe religii deci poate fi sanctificat de mai multe ori, de asemenea! "Parintii?" Da-i incolo, k oricum nimeni nu stie in ce credeau ei DE FAPT :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Argumentul real, fireste, e altul: cand nu poti sa combati pe cineva, mai bine il confisti.

    RăspundețiȘtergere
  4. He he he...
    Iată și comentariul lui Eminescu la blasfemia BOR:

    „Eu nu cred nici în Iehova,
    Nici în Buddha-Sakya-Muni,
    Nici în viaţa, nici în moarte,
    Nici în stingere ca unii.

    Si fiindcă în nimica
    Eu nu cred – o, daţi-mi pace !
    Fac astfel cum mie-mi pare
    Si faceţi precum vă place.”

    :)

    RăspundețiȘtergere