vineri, 10 decembrie 2010

Holy Church

Cine zice ca biserica nu e buna de nimic sa sa duca sa faca urgent 3000 de matanii si sa zica 500 de rugaciuni!!! Ca altfel ma enervez -iar cand ma enervez fac ca toti dracii!

Tocmai am descoperit ca biserica, mai ales –nici nu se putea altfel- BOR, nu este pur si simplu buna, ci poate fi un factor vital in eliminarea bolilor psihice.

http://www.antena3.ro/romania/biserica-a-gasit-problema-societatii-romanesti-dependenta-de-sex-114427.html

Daca i-ar vindeca definitiv pe credinciosi de dependenta de sex, ba chiar mai mult, daca i-ar face sa urasca tot ce are legatura cu sexul (I hope so!), in maxim vreo suta de ani am scapa de toti. Desigur, eu n-as mai fi pe-aici ca sa ma bucur, dar poate urmasilor unor atei le-ar prinde bine noua stare a lucrurilor.

In fine, ca sa n-o lungesc mai mult, le doresc mult success, multi “clienti” si ma ofer sa-i ajut cu cate o sugestie pentru imbunatatirea rezultatelor. Prima care imi trece prin cap e castrarea, ca adjuvant al terapiei aplicate de pseudopsiholog. Metoda a fost deja testata in antichitate si evul mediu (si poate inca se mai aplica/perfectioneaza, cine stie?) si isi arata eficienta intr-un timp cu mult mai scurt decat cele 10 saptamani necesare actualei terapii.

Am un singur regret, si anume ca nu s-au gandit mai devreme la asta…

7 comentarii:

  1. Buna,
    Nu are rost sa ma prezint ca nu conteaza in ceea ce vreau eu sa "comentez", avand un blog trebuie sa ti asumi asta ,astepti comentarii. Am observat ca atunci cand argumentezi folosesti degetele de la maini, in primul rand,in al doilea rand, ai o usoara tendinta ca prin neutralitatea ta excesiva sa-ti impui punctul de vedere desi nu poti avea o siguranta certa, stii tu teoria relativitatii. Doar daca ai descoperit tu ceva extraordinar dincolo de experientele din viata ta care te-au facut sa-L negi pe Dumnezeu atunci doar sa fii asa de convinsa. Stii involunatar zici ca faci ca toti "dracii" accepti o parte a lumii spirituale si o negi pe cealalta, stiu ca vei spune ca este doar o expresie voluntara.Trec peste!
    Am citit articolul cu episodul "musulmani", sunt la facultate in Franta si am un coleg musulman siit si cred ca pot sa mi dau cu parerea. Nu vreau sa intru in stereotipii dar oamenii acestea sunt lipsiti de rationalism si inchistati in doctrinele lor care sunt asa de contradictorii..citeste Coarnul si viata lui Mohamed care a avut o sotie de 6 ani,care a fost lider militar si care isi schimba viziunile depinzand unde se afla la Mecca sau la Medina! Un profet lipsit de valori morale ,pentru orice om cu cenusa gri un profet ar trebui sa aiba o viata de urmat sa reprezinte un ideal!
    Intr-adevar si la noi se intampla acelasi lucru cu ortodocsi care sunt atrasi de matanii si ritualuri numa nu vor sa traiasca cum spune Scriptura, pentru ca le este mai comfortabil mai palpabil asa. Dar cei care au citit Bibilia macar odata cred ca au discernamantul sa nu se preteze la traditii care nu sunt deloc mentionate in Biblie ci sa traieasca in smerenie ascultand Poruncile lui Dumnezeu si avand o relatie cu Mantuitorul, adica doar prin El putem avea pacatele iertate.
    Te admir ca esti o fata care gandesti logic, vrei fapte nu vorbe dar exista un termen in lumea asta se cheama credinta. Nu toti oamenii au credinta si uite tu esti un exemplu , nu esti gata sa platesti pretul increderii in ceea ce nu se vede..nu stiu datorita carui fapt, dar negarea nu inseamna necredinta.
    Poti sa postezi sau nu!Sper ca acest saracacios comentariu cu greseli si nestructurat sa ti transmita ceva, nicidecum nu vreau sa deschid o cutie a pandorei si sa polemizam pana la infinit ca nu ma va ajuta in niciun fel!
    Sapere Aude!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Sper ca acest saracacios comentariu cu greseli si nestructurat sa ti transmita ceva, nicidecum (...)sa polemizam pana la infinit"
    Mi-a transmis destule comentariul tau, si o sa scriu despre asta imediat.
    Incep prin a-ti spune ca e datoria mea sa-ti dau o replica; nu pot sa te las sa-ti prezinti ideile si sa o iei la fuga.
    "Doar daca ai descoperit tu ceva extraordinar dincolo de experientele din viata ta care te-au facut sa-L negi pe Dumnezeu atunci doar sa fii asa de convinsa."
    Nu am nevoie de nimic mai extraordinar decat cativa neuroni care isi fac treaba. E "destul de" extraordinar pentru gusturile mele.
    "accepti o parte a lumii spirituale si o negi pe cealalta, stiu ca vei spune ca este doar o expresie voluntara"
    Asa cum bine ai remarcat, e doar o expresie voluntara. Te asigur. Lasa-ma pe mine sa-mi dau cu parerea despre ce accept si ce nu.
    "oamenii acestea sunt lipsiti de rationalism si inchistati in doctrinele lor care sunt asa de contradictorii"
    In articol scoteam in evidenta defectele crestinilor, nu calitatile musulmanilor. De unde naiba inteleg unii crestini care trec pe-aici ca sunt islamofila?? Sunt la curent cu pedofilia lui Mahomed la fel de bine pe cat sunt la curent cu pedofilia unor preoti crestini. Islamul e la fel de irational ca si crestinismul. Fii te rog amabil si citeste si biblia cu acelasi spirit critic cu care citesti coranul si mai vorbim pe urma.
    "pentru orice om cu cenusa gri un profet ar trebui sa aiba o viata de urmat sa reprezinte un ideal"
    Prin "cenusa gri" presupun ca te referi la creier.
    De ce sa fie un ideal, pentru ca asa vrei tu? De cand stabilesti tu cum ar trebui sa fie considerati profetii?
    "exista un termen in lumea asta se cheama credinta"
    Credinta asta a voastra justifica orice si e o punte extraordinara peste toate lacunele pe care le aveti si peste contradictiile care ar trebui sa va zgarie pe creier. Cum se face ca instrumentul asta atat de minunat, numit credinta, duce la concluzii diferite in ceea ce priveste tipul de zeu la care se inchina oamenii? 2+2=4 si in Romania si in China; de ce "isus este fiul lui dumnezeu" nu e valabil la fel de bine la Bombay pe cat e la Roma? tot credinta au si hindusii aia, nu?
    Astept replica. Pana la infinit, ce mama dracului (expresie voluntara!).

    RăspundețiȘtergere
  3. In matematica elementara,vizibila,palpabila 1+1=2
    dar matematica nu se limteaza aici si cateodata 1+1=0,si atunci toate teoriile logice cad la pamant in matematica vezi inelele. Bininteles exista matematici analitice,pure care studiaza numerele si infinititatea lor, numerele infitizemale..exact ca si Dumnezeu care este acelasi peste tot ,El este dincolo de dimensiunea ,spectrul si perspectiva noastra limitata!
    Domnul Isus este Fiul lui Dumnezeu pe ce continent vrei, chiar si in Togo.
    Cat despre profilul profetilor daca nu citesti Biblia viziteaza atunci un DEX si vezi ce scrie acolo legat despre un profet autentic. Se pare ca vorbim un o limba diferita dar profetii nu sunt preotii, eu nu sunt religios sunt credincios!Nu imi plac preotii si deja cadem in capcana de a-i analiza, alegerile lor pedofile sunt legate de individ in parte dar atunci cand vorbim de un profet te asigur ca niciunul nu a facut asa ceva ...pentru ca cred ceea ce scrie Biblia!
    Nu poti sa compari pe Mohamed care se autointituleaza ales si are un exemplu mizer si Domnul Isus ,sau hai sa comparam nu departe cu Mahtma Ghandi care a fost un lider pacifist , musulmani prezinta un efect tardiv de saltinbancism-termen creat de mine !
    Bibilia nu prezinta nicio contradictie, te asigur ca nu orice dobitoc care citeste Biblia intelege, este cea mai incifrata carte care vorbeste foarte clar despre tot!daca ai si cunostiinte din istoria universala, Biblia iti vorbeste cu detalii extraordinare! Eu admir poporul evreu, si drumul lor este detailat pana in prezent cu independenta lor din secolul trecut...nu-ti ia mult sa incerci sa vezi si adevarurile absolute.
    Cum ziceai tu "credinta" au si aborigenii, de fapt ei nu au credinta in ceva nevazut ei sil construiesc la ora acutala au 300 de milioane de idoli, musulmanii se inchina lui Mohamed dar noi credem intr-un Dumnezeu adevarat care trece dincolo de timp si perceptiile noastre limitate. Sa crezi este greu!
    Sunt curios daca vreodata ai simtit vreo indoiala ca principiul tau este bazat pe terbilism , ca nu poti dovedii contrariul cu arsenalul tau de argumente puerile si fade, ca totusi ar putea fi dincolo un adevar suprem si ca toata lumea asta amarata nu i la intamplare?Te culci in fiecare seara linistita?
    In Biblie,in cartea unui profet Amos Dumnezu spune asa "Omule pregateste-te sa te intalnesti cu Domnul tau"
    Toate acestea pot fi niste masti ale unei frici interioare care te ajuta sa te irrespnsabilizezi fata de constiinta ta, adevarul este ca este mai usor sa traiesti asa dar si o constiinta mai puternica-trebuie sa fii extraordinara sa te lupti in fiecare seara cu subconstiientul tau negandu-l pe Dumnezeu!
    Stii si tu ai dezvoltat o religie, ateismul este o religie care este bazata pe orgoliul,Il inlocuiesti pe Dumnezeu cu tine si tu devii in centrul atentiei tale.
    Sa stii ca acesta nu este un mod extraordinar de a iesi in evidenta si un mod las de a-ti nega soarta care oricum tot acolo duce!
    Pentru tine se termina totul aici, traiesti pentru aceea linie moartea!Eu traiesc pentru vesnicie!
    Stii negandu-l pe Dumnezeu accepti ca esti animal la sensul cel mai propriu legat si de evolutionisl dar si de faptul ca animalele nu au duh si suflet!Prin negare lui Dumnezeu negi si acest aspect ori eu am suflet!
    Eu atat am avut de zis , orice contraargument al tau va fi nascut din orgoliu si mult prea superficial pentru mine!
    Unii au credinta iar altii nu, chiar si Biblia spune asta , cineva trebuie sa fie si de celalta parte, trebuie sa fie si echipa negatoare, ar fi fost totul prea perfect, dar mai sunt atatia care se amagesc doar cu o credinta declaratoare si nu una traita!
    Eu aleg sa cred In Dumnezeu iar tu ai ales sa crezi in tine!
    Astept replica..nu-mi plac invectivele:p

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiu ca exista si alte feluri de matematica, si ca uneori 1+1=0, asa cum ai zis tu, insa nu asta era ideea. Ideea e ca daca aplici acelasi tip de matematica (deci aceleasi reguli de gandire) obtii acelasi rezultat. Ceea ce nu se intampla in cazul credintei.
    Esti sigur ca biblia nu are contradictii? Sau nici macar nu ai incercat sa le cauti. Uite, iti dau o mana de ajutor:
    http://www.youtube.com/watch?v=zLJ7ffhznaU
    http://www.youtube.com/watch?v=QFY1EZMs5g4&feature=related
    Imi place ca nu apreciezi invectivele si tocmai m-ai vacut teribilista si dobitoaca. De ce ar trebui sa dovedesc eu contrariul unei afirmatii?? Nu ti se pare ca tu ar trebui sa dovedesti teza in loc sa dovedesc eu antiteza? Daca esti acuzat de o crima, dovedesti tu ca esti nevinovat sau trebuie sa dovedeasca procurul ( aka ala care face afirmatia) ca esti vinovat? Daca consideri ca am argumente puerile, vino cu dovezi, ca sa stiu si eu la ce te referi. Simplul fapt ca tie ti se par asa nu e suficient ca sa ma sperii.
    Ce-ar fi sa incepem cu inceputul si sa dovedesti tu ca exista dumnezeu? Ca sa nu mai pierdem vremea cu alte lucruri.
    Ma culc foarte linistita seara de cand stiu ca nu exista bau bau in ceruri. Si sunt mult mai responsabila in legatura cu orice fac decat orice credincios care dupa ce face o tampenie spera sau "stie" ca o sa fie iertat de prietenul lui imaginar.
    Ateismul nu e o religie. Fii amabil si vino cu dovezi cand faci afirmatii de acest tip.Si daca, prin reducere la absurd, ateismul ar fi o religie, atunci cum ai numi tu ceva ce NU e religie?
    Sunt un animal si traiesc in prezent. Si ma mandresc cu asta. Nu am duh si nici suflet si nici nu am nevoie. Si nu vad ce legatura are paragraful tau cu restul, in afara de a incera sa ma jignesti, ceea ce evident nu ai reusit. Try again.
    Daca deja ti-ai facut o parere despre orice contraargument de-al meu, nu ti se pare cam ciudat sa mai si astepti replica?

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.youtube.com/watch?v=YgJmsK2s0uI&feature=related

    Argumentele tale raman pe acelasi palier fade, artificiale inradaciante in orgoliu si necunostiinta , daca ai bunavointa urmareste ce ti am atasat , omul acesta a terminat la Harvard si argumentele lui poate iti vor strecura o intrebare in mintea ta" Dar daca?"daca argumentele mele le-ai gasit nefondate.
    Mi-ar placea sa te cunosc...si sa ti spun ca esti pe un drum pavat de ego ul tau!

    RăspundețiȘtergere
  6. Faptul ca a terminat la Harvard nu ma impresionează. M-ar fi impresionat argumentele lui, dacă ar fi avut unele corecte. Tot ce zice e ca habar n-are de ce exista anumite lucruri, deci înseamna ca dumnezeu le-a făcut. Dar pe doamne-doamne asta cine l-a făcut? De ce el are dreptul, după părerea voastră, sa existe fără a avea o cauza?
    Nu am de ce sa ma întreb "dar dacă dumnezeu exista?" mai mult decât de întrebi tu "dar dacă Mos Crăciun exista?" Dar dacă Allah exista și tu nu te rogi la zeul care trebuie? Dar dacă exista de fapt Shiva? Dar dacă ne-au creat extratereștrii ca sa facă experimente pe noi?
    Observ ca îți place sa te legi(din nou) de argumentele mele fără sa spui la obiect ce anume te deranjează la ele.

    RăspundețiȘtergere